Όσο πιο αργός είναι όμως ο μεταβολισμός, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η προσπάθεια για απώλεια βάρους. Δείτε ποιες είναι οι συνήθειες που σας εμποδίζουν να αδυνατίσετε:
Το ρητό του σοφού λαού «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» έχει τρόπον τινά εφαρμογή και στην διατροφή μας. Η διατροφή στην παιδική ηλικία είναι υψίστης σημασίας όχι μόνο για την συγκεκριμένη περίοδο της ζωής αλλά και για μεταγενέστερες περιόδους, όπως η ενήλικη ζωή. Φαίνεται ότι η έλλειψη συγκεκριμένων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών ή αντίθετα η αυξημένη πρόσληψη άλλων κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας και ελλείψεις στην ενήλικη ζωή.
Καθώς χάνετε βάρος και ειδικά αν έχετε χάσει αρκετά κιλά, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται.
Τι συμβαίνει διατροφικά με τη νηστεία;
Νηστεία δε σημαίνει ασιτία. Θερμιδικά, η διατροφή κατά τη διάρκεια της νηστείας δεν φαίνεται να έχει διαφορές με τη διατροφή σε περίοδο μη νηστείας. Συνήθως παρατηρείται μια αύξηση πρόσληψης υδατανθράκων, δηλαδή αύξηση κατανάλωσης ζυμαρικών, ψωμιού, πατάτας, οσπρίων κτλ- και μείωση πρόσληψης πρωτεϊνών και λίπους, δηλαδή μείωση κατανάλωσης των ζωικών προϊόντων- κρέατα και γαλακτοκομικά.
Οι αγχώδεις διαταραχές αποτελούν το πιο συχνό πρόβλημα ψυχικής υγείας, καθώς προσβάλλουν έναν στους τρεις ενηλίκους κάποια στιγμή στη ζωή τους και σχεδόν τους μισούς πάσχοντες από κατάθλιψη.
Η αντιμετώπισή τους είναι πολύπλοκη. Συμπεριλαμβάνει ειδικές θεραπείες και φάρμακα καθώς και αλλαγές στον τρόπο ζωής, που στόχο έχουν να διεγείρουν το αίσθημα ηρεμίας των ασθενών.
Σιγά σιγά το κρύο γίνεται όλο και πιο τσουχτερό, οι ανάγκες μας σε θρεπτικά συστατικά αυξάνονται και τι πιο ιδανική επιλογή για σνακ;
Τα κάστανα! Ωμά, ψητά ή βραστά αρέσουν σε όλους και κατέχουν πάντα μια θέση στο τραπέζι μας.
Όπως όλοι οι ξηροί καρποί, έτσι και τα κάστανα παρέχουν αρκετά ωφέλη στην υγεία μας και αξίζει να τα έχουμε στην διατροφή μας για τους εξής λόγους:
Ξέρουμε ότι η καλή διατροφή είναι αρκετή για να νιώσουμε τη διάθεσή μας να ανεβαίνει, αλλά και για να έχουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας.
Υπάρχουν, όμως φορές, που ο οργανισμός μας και η διάθεσή μας έχει ανάγκη για το κάτι παραπάνω, για αυτό που θα μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα και θα μετριάσει τα επίπεδα άγχους και στρες ή απλά θα ενεργοποιήσει τις χημικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για την καλή ή την κακή μας διάθεση.
Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ακριβώς αυτό: ένα σύστημα. Ένα πολύπλοκο σύστημα από πολλά μέρη. Και τα διάφορα μέρη ανταποκρίνονται σε διαφορετικά πράγματα κάθε φορά. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην αρρωστήσετε ΑΥΤΟΝ τον χειμώνα.
1.Διατηρήστε το συκώτι σας υγιές
Το συκώτι λειτουργεί ως φίλτρο στον οργανισμό μας, το οποίο συγκρατεί τοξίνες κι άλλες ουσίες από το να εισέλθουν στο αίμα και από εκεί στα όργανα και στο υπόλοιπο σώμα.
Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι μία μηχανή που για να λειτουργήσει σωστά δε χρειάζεται μόνο θερμίδες αλλά θρεπτικά συστατικά.Η ουσία λοιπόν δεν είναι να μετράμε πόσες θερμίδες καταναλώνουμε ημερισίως αλλα πόσα θρεπτικά συστατικά προσλαμβάνονται από τον οργανισμός μας ,για να δουλεψει άριστα η μηχανή του ανθρώπινου σώματος. Μάλιστα πολλές φορές με ανορθόδοξες δίαιτες που απέχουν απ΄το μεσογειακό πρότυπο που τα συνδυάζει όλα