Το όνομα μου είναι Λαμπρούλης Νικόλαος και είμαι 33 ετών. Εδώ και 7 χρόνια είμαι ινσουλινοεξαρτώμενος διαβητικός, κάνοντας 4 ενέσεις την μέρα. Από μικρός είχα ασχοληθεί με τον αθλητισμό, και ένα από τα πρώτα λάθη που έκανα από την στιγμή που διαγνώστηκα με τον διαβήτη, ήταν να σταματήσω -ευτυχώς προσωρινά- την ενασχόλησή μου αυτή. Ευτυχώς ο αδερφός μου Θανάσης με προέτρεψε να συνεχίσω να αθλούμαι.Η αγάπη του Θανάση για το τρέξιμο, κυρίως για το ορεινό, με συμμετοχές σε Μαραθώνιους στον Όλυμπο αλλά και σε μεγαλύτερους αγώνες στο Παρανέστι, ήτανε το έναυσμα...

lambroulis2

 

 Μου κόλλησε και μένα το μικρόβιο του ορεινού τρεξίματος, δειλά δειλά, ώστε να κάνω και εγώ τα  πρώτα μου βήματα.

 Εδώ και δύο χρόνια περίπου έχω βάλει σαν στόχο να επικοινωνήσω το μήνυμα ότι διαβήτης και  αθλητισμός μπορούν να συνυπάρξουν και προσπαθώ να βοηθήσω με τις όποιες δυνάμεις μου  στην ενημέρωση του κόσμου γι’ αυτό το θέμα. Με λυπεί να βλέπω διαβητικούς να μην αθλούνται,  να μην απολαμβάνουν τα οφέλη από την σωματική δραστηριότητα. Κυρίως θέλω να  ενημερωθούν οι γονείς που έχουν παιδιά με διαβήτη, να μην φοβούνται τον αθλητισμό, να τα  ενθαρρύνουν να παίζουν, να τρέχουν, να κάνουν μια φυσιολογική ζωή.

 Οι προπονήσεις με έχουν βοηθήσει να ζω σε μια 'ρουτίνα' με πιο ρυθμισμένο ζάχαρο, με  προσοχή στην διατροφή μου, με σωματική και πνευματική ευεξία που αποζημιώνει τις ώρες που  ξοδεύω. Ειδικά οι προπονήσεις στο βουνό, εδώ στην Θεσσαλονίκη κυρίως στο Σέιχ Σου,  ανεβάζουν πολύ την διάθεσή μου, αλλάζω παραστάσεις, και πολλές φορές απολαμβάνω και την  παρέα φίλων που βοηθάει για να κυλάνε πιο ευχάριστα οι μεγάλες σε διάρκεια προπονήσεις, τα  long run όπως λέγονται. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται προσοχή όταν ξεκινάω για μεγάλες  προπονήσεις, με συνεχείς μετρήσεις του ζαχάρου, όπως επίσης είναι απαραίτητη η κατάλληλη  τροφοδοσία ώστε να αποφύγω τον κίνδυνο της υπογλυκαιμίας.

 

 

 

 

 

lamproulis

 

 

 Η συμμετοχή μου σε αγώνες, ημιμαραθωνίους, στον Mαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος τον Απρίλιο,  έχει αγκαλιαστεί από τους διοργανωτές των αθλητικών αυτών εκδηλώσεων. Νιώθω ότι  αγκαλιάζεται το μήνυμα που προωθώ, τα μπλουζάκια μου έχουν μήνυμα για τον διαβήτη και το  τρέξιμο, και πολλοί φίλοι συντρέχτες με ρωτάνε, διότι πολλοί έχουνε κάποιον με διαβήτη στο  οικογενειακό ή στο φιλικό τους περιβάλλον και λένε ότι θα τους δώσει κουράγιο η προσπάθειά  μου.


 Στις 7/9/2014 θα πάρω μέρος στον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου, κάτι το οποίο ειλικρινά το  περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία, διότι τον αγαπώ πολύ τον Όλυμπο. Θα ήθελα να αναφέρω  πως για το συγκεκριμένο εγχείρημα χρειάζεται μια μεγαλύτερη προετοιμασία, μια μεγαλύτερη  σοβαρότητα και σεβασμός απέναντι στο βουνό και στον αγώνα. Το υψόμετρο επηρεάζει τις τιμές  του ζαχάρου, η καταπόνηση θα είναι αρκετή και χρειάζεται παρακολούθηση και μέτρηση των  τιμών του ζαχάρου αρκετές φορές στην διάρκεια του αγώνα.

 

 

 

 

 

 

 

 Τlambroulis3έλος θα ήθελα να κάνω μια αναφορά σε κάποιες εταιρίες που στέκονται αρωγοί στην  προσπάθειά μου, και με βοηθάνε να ανταπεξέλθω σε συγκεκριμένες απαιτήσεις που έχει η πιο  θερμή μου ενασχόληση με το τρέξιμο.

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρία Νovo Νordisk που έχει σταθεί δίπλα μου, και θα με  βοηθήσει στις επόμενες συμμετοχές μου στον Μαραθώνιο της Αθήνας αλλά και στον επόμενο Olympus Marathon.

 Η εταιρία Atcare με τα ζαχαρόμετρα Fora Diamond μου έχει λύσει το θέμα των συχνών  μετρήσεων. Η εταιρία Medicore με τις αθλητικές κάλτσες, και τις κάλτσες ειδικά για διαβητικούς.  Τέλος η Nikos Maniatopoulos S.A (Pearl Izumi) με τον εξοπλισμό της, είναι πλέον καθημερινό  κομμάτι της προετοιμασίας μου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: adventure.com