Υψηλές Θερμοκρασίες
Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού ενδέχεται να προκαλέσουν αφυδάτωση και θερμοπληξία .
Συνίσταται λοιπόν σε όλους ,να πίνετε άφθονο νερό ,αναψυκτικά με στέβια και ,εφόσον προτιμήσετε χυμούς ,να υπολογίζετε πάντα τους υδατάνθρακες που περιέχουν.
Φροντίστε να έχετε το αντηλιακό σας με κατάλληλο δείκτη προστασίας και φοράτε πάντα καπέλο και ελαφριά παπούτσια.
Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι η υψηλή θερμοκρασία αυξάνει την απορρόφηση ινσουλίνης και ενδέχεται να προκληθεί υπογλυκαιμία.

Επιπλέον ,η διαταραχή που προκαλεί ο διαβήτης στην αυτορρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας αυξάνει τον κίνδυνο για θερμοπληξία.
 
Τα συστήματα  παρακολούθησης της γλυκόζης βάσει προδιαγραφών της ForaCare Swiss θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές συντήρησης. Συγκεκριμένα ,οι μετρητές θα πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία μεταξύ 10-40C και υγρασία μικρότερη του 95%, ενώ οι ταινίες μέτρησης της γλυκόζης θα πρέπει να συντηρούνται σε θερμοκρασία μεταξύ 2 και 32 βαθμών κελσίου.
Διαβήτης και Κολύμβηση 
Η συστηματική άσκηση θα πρέπει να αποφεύγεται όταν ο σακχαρώδης διαβήτης δεν είναι καλά ρυθμισμένος, όταν υπάρχουν σοβαρές αγγειακές ή δερματικές επιπλοκές στα κάτω άκρα ή όταν εμφανίζεται διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια ή νεφροπάθεια.
Στα υπόλοιπα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, η κολύμβηση συνίσταται έως 3 φορές την εβδομάδα, με διάρκεια τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε φορά. Λόγω του κινδύνου υπογλυκαιμίας κατά την άσκηση, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή του αθλούμενου, στη δόση της ινσουλίνης ή των άλλων φαρμάκων, καθώς και στον χρόνο χορήγησής τους. Συνήθως συνιστάται ένα ελαφρύ γεύμα (π.χ., σάντουιτς ή ένα σνακ) 20-30 λεπτά πριν από την έναρξη της άσκησης, σε συνάρτηση, βέβαια, με τον χρόνο διεξαγωγής της, την ένταση και τη διάρκειά της.
Μην κολυμπάτε μόνοι – ούτε να κάνετε μόνοι σας θαλάσσια σπορ (ιδίως καταδύσεις, ψαροντούφεκο και γενικώς κάθε τι που εμπεριέχει βουτιά).
 
Διαβήτης και Υγιεινή άκρων
Θα ήταν καλό να μην περπατάτε ξυπόλητοι στην άμμο για την αποφυγή μυκητιάσεων και τραυματισμών.
 
Το Αλκοόλ το Καλοκαίρι
Καλό είναι να επιλέγετε ποτά που προκαλούν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στον διαβήτη. Το λευκό ξηρό κρασί, το τσίπουρο και τα ποτά τύπου ουίσκι ή βότκα με νερό ή χυμό λεμόνι είναι σίγουρα οι πιο ασφαλείς λύσεις. Αντίθετα, η μπύρα και τα γλυκά κρασιά περιέχουν υδατάνθρακες που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος.
Γενικά συνίσταται η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με σύνεση, δεδομένου ότι το καλοκαίρι μπορεί να οδηγήσει ευκολότερα στην αφυδάτωση αλλά και να προκαλέσει διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου.
Το Σεξ το Καλοκαίρι
Aν είστε διαβητικοί, θα πρέπει να ελέγχετε, σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και να υιοθετήσετε έναν τρόπο ζωής τέτοιον ,που να μην επιβαρύνει περαιτέρω το αγγειακό σας σύστημα  ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να εμφανίσετε πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας οι άντρες, ή μειωμένη διέγερση και αισθαντικότητα της γενετήσιας περιοχής οι γυναίκες. 
Το παραπάνω πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέχετε το σωματικό σας βάρος, να μην καπνίζετε (το κάπνισμα αποτελεί μία επιπλέον επιβάρυνση για το καρδιαγγειακό σύστημα), να γυμνάζεστε και να ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή.
Εάν όλα αυτά είναι ρυθμισμένα…ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΦΟΒΑ!!!
 
 
www.vita.gr
yourdoc.gr