Η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων σοκολάτας σχετίζεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να διαγνωσθεί ένας άνθρωπος με κολπική μαρμαρυγή, μια συχνή και επικίνδυνη μορφή καρδιακής αρρυθμίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικακο-δανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ελίζαμπεθ Μοστόφσκι του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ,

Η αρτηριακή υπέρταση ορίζεται ως η αύξηση της πίεσης του αίματος που κυκλοφορεί στις αρτηρίες σε επίπεδα που μακροχρόνια συνεπάγονται αύξηση του κινδύνου ασθένειας και θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα όρια της αρτηριακής πίεσης που διακρίνουν τα φυσιολογικά από τα υπερτασικά άτομα είναι εκείνα κάτω από τα οποία η ελάττωση της αρτηριακής πίεσης με θεραπευτική παρέμβαση εξουδετερώνει τον κίνδυνο.

 Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποδυκνείεται σωτήρια για τον οργανισμό μας και την καταπολέμηση πολλών ασθενειών.Προηγούμενες μελέτες είχαν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχουν θετική δράση έναντι του καρκίνου του νεφρού. Ενώ μια άλλη έρευνα που έγινε στη Φλόριντα έδειξε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ωφελεί στο να έχουμε καλή ακοή.Τώρα, μία νέα μελέτη τεκμηρίωσε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών βοηθά στην αντιμετώπιση της υψηλής πίεσης.

Ο καφές είναι ένα αγαπημένο ρόφημα που αποτελεί καθημερινή συνήθεια. Πολλές έρευνες έχουν συνδέσει και αποδείξει ότι η κατανάλωση καφέ προσφέρει οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία, την ηπατική λειτουργία, την πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου, χρόνιων νοσημάτων, ακόμα και νευρολογικών διαταραχών. Περίφημη είναι η μελέτη της Ικαρίας, που συσχετίζει την κατανάλωση ελληνικού καφέ με την καρδιαγγειακή υγεία, ενώ η πιο πρόσφατη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου,

Η αρτηριακή υπέρταση είναι μια κατάσταση όπου υπάρχει αυξημένη πίεση του αίματος που κυκλοφορεί στις αρτηρίες άνω των φυσιολογικών επιπέδων, σε σημεία που μακροχρόνια συνεπάγονται αύξηση του κινδύνου ασθένειας και θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα.
 Πρόκειται για ένα αρκετά διαδεδομένο πρόβλημα στις μέρες μας, το οποίο συχνά παραγνωρίζεται από τους πάσχοντες, διότι για αρκετό καιρό μπορεί να μην εμφανιστούν συμπτώματα.

Η πίεση του αίματος είναι η δύναμη του αίματος που ασκείται ενάντια στα τοιχώματα των αρτηριών.  Φθάνει το μέγιστο όταν συστέλλεται το μυοκάρδιο και καλείται συστολική ενώ όταν η καρδιά αναπαύεται για κλάσματα δευτερολέπτου, μεταξύ των κτύπων, η πίεση αίματος μειώνεται και καλείται διαστολική πίεση αίματος. Δυστυχώς, η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Ένα τέταρτο των ενηλίκων υποφέρει από υψηλή αρτηριακή πίεση  και ένα τρίτο από αυτό δεν το ξέρει καν. Η υψηλή πίεση αίματος συνήθως δεν δίνει σημάδια έγκαιρης προειδοποίησης και είναι γνωστή σαν «σιωπηλός δολοφόνος» διότι αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίων και προβλημάτων στα νεφρά.